T O P

Man tænker slet ikke over hvor stor Vejle er, når man kører over broen...

Man tænker slet ikke over hvor stor Vejle er, når man kører over broen...

moonjabes

Oh wow, her gik jeg og troede at jeg var født i en middelstor, jysk handelsby, men nu ser jeg at jeg er storbyboer helt ind til benet! Gå hjem og pak Hong Kong - her kommer Vejle


Spaceman_Beard

Hong Kong? Vejle får sku' da Tokyo til at ligne Herlev.


I_Pork_Saucy_Ladies

Fest du bare igennem! Vi er andre er bare glade for, at det ikke var Randers, der var vokset til 58 millioner indbyggere.


AverageUnicorn

Som tilflytter i Randers vil jeg sige, at så længe hovedparten var tilflyttere, så ville der være håb endnu. Hvis det derimod var de lokale, der havde formeret sig eksplosivt... Ikke så godt.


Milomissekat

Det der med at formere sig eksplosivt. Er det ikke netop hvad folk fra Randers gør?


AverageUnicorn

Jeg ved det ikke, jeg har så lidt med de indfødte at gøre, som muligt.


The_ZALL

Altså, siger jeg bare. Harumph.


SpectrumDT

Jeg antager at du er en indfødt randrusianer som gerne vil have mere med ovenstående redditør at gøre således at I kan formere jer.


The_ZALL

Aaah dog ikke. Ikke helt indfødt men har da brugt det meste af mit liv her i Randers. Så slemt er det heller ikke i Randers .


AverageUnicorn

Nej nej, der er fint i Randers. Det eneste der er galt med Randers er folk fra Randers.


The_ZALL

Ha ha ha. Ja


Ulle82

De der bølge formede byggeriee må godt nok huse mange mennesker...


lastchansen

De har vidst også været i medierne fordi de ikke kan holde til trykket.


Townscent

de er ligesom fantasy dværge og bygger nedad


anto2554

_Vejle er verdens dybeste by, og stikker mere end 30 kilometer under overfladen_


knoldpold1

De må bo i huler under jorden. Vejlensere er hobbitter confirmed


RyebreadEngine

Efter min erfaring er de mere en slags mavesure orker...


Jerslev

Altså det passer vel, hvis 1 indbygger = 0,001 indbygger \#journalistenheder også spøjst, at Aarhus ikke har indbyggere men personer.


habitual_viking

> Tom, I'm currently ten miles outside of Beaverton, unable to get inside the town proper. We do not have any reports of fatalities yet, but we believe that the death toll may be in the hundreds of millions. Beaverton has only a population of about eight thousand, Tom, so this would be quite devastating. (South Park "Two days before the day after tomorrow")


sockdrawerpuppet

"TV2 erfarer...."


digitaleJedi

Læste det her i hans stemme med det samme


thegreatsnugglewombs

De er bare lidt finere i Aarhus


ingolf2k

Ahh, jeg tror der bor mere end 59 indbyggere i Horsens.


Jerslev

Det er en specifik Vejle-enhed.


kafoso

Yep. Den er skam blot Vejledende.


YoPochindA

Næsten 60 dog.


MannishSeal

Det må være ret træls at være 0,996 person. Prøv at tænk på hvor mange ting der kommer i enheder af 1 og ikke 0,996. Tænker også det er ret svært at få et bord når man tager på restaurant.


mikk0384

320 gram for en person på 80 kg. Jeg gætter på at vedkommende mangler en fod.


Zungate

Hvor mange procentdele er man reduceret med hvis man mangler en arm?


karmabaiter

20%


SpectrumDT

Du har fandeme fede arme.


karmabaiter

[Det er ren muskelmasse!](https://d3h9ln6psucegz.cloudfront.net/wp-content/uploads/2019/08/Biceps-Isolation.jpg)


SpectrumDT

Du ligner Trogdor the Burninator.


borupdk

1/1000 = 0,001 58.777.000 * 0,001 = 58.777 ???


ChairMundane

Nu skrev han jo også Horsens, som ifølge artiklen har 59966 indbyggere, hvilket bliver til 59,966 indbyggere i journalist enheder. ???


ingolf2k

Og jeg runder ned når det er indbyggere og op når det er personer.


AugTheViking

Måske tæller studenter ikke som indbyggere.


TheShiphoo

De har nok flere indbyggere, men vedkomne der bringer informationen har en bias, og tæller ikke en del af dem med som personer. Fake news, nazisme og alt det der.


AndromedaAirlines

Mellemrummet efter "48." i Silkeborgs statistik er værre


Boggiedk

Der bor kun 48 i Silkeborg, punktum


anto2554

Silkeborg har 48.*


McBraas

Jeg ville næsten ikke tro det, men det står jo under 'fakta', så det må jo være sandt.


KennethLinddal

Lad os håbe, at journalisten ikke har en bibeskæftigelse som ingeniør 😅


in_taco

Hey vi laver den slags fejl dagligt! Forskellen er at ingen læser vores rapporter.


azader

Hvad er en størrelsesorden mellem venner...


in_taco

Tallenes størrelse? Kan være alt muligt. Kommer fra slå-fejl (gange/dividere forveksling). Har endnu ikke gjort noget der kostede penge, men var sgu' tæt på engang jeg fik en mølle op i 60% overspeed. Den var designet til 25%. Skulle lige en mand op i møllen bagefter og justere nogle ting.


azader

På fysik havde vi en der var god til at bytte om på milli og mega. Lille eller stort m du ved. Og derfor endte man op med at gå beregninger igennem et par gange inden man afleverede ting.


in_taco

Som ingeniør lærer man aldrig at stole på menneskelige beregninger (eller -kode). Der er mange timer at spare ved at sanity-tjekke resultater. Tænker m/M forbytning er hurtigt fanget?


azader

>Som ingeniør lærer man aldrig at stole på menneskelige beregninger (eller -kode). Der er mange timer at spare ved at sanity-tjekke resultater. Helt sikkert. Det var som regel også der man fangede det. Man kiggede lige hinandens resultater igennem. Når man så en forventet strøm på 200 kilo ampere i et måle kredsløb så viste man et andet andet simpelt skulle rettes


in_taco

Haha, lyder da meget realistisk... For strømkablet i Østersøen :-D


King_Kreo

200 kAmp......... DET ER voldsomt ......... selv for et transmissions kabel


OrganicBid

Er det ikke netop for at undgå så høje strømme at man transformerer spændingen op?


ChairMundane

Det bedste er når ens værktøje(software) lige afrunder tallene af når de skal vises. Tager en evighed at finde ud af hvorfor hjørnerne ikke passer sammen


chryler

De 58mio er kun hvis man tæller The Greater Vejle Area med som Børkop og Bredsten osv, hvilket er lidt misvisende. Midtown og finansdistrikterne etc. kommer højest op omkring 10mio så vidt jeg ved.


anto2554

>Børkop og Bredsten Ja, de hhv. 10 og 15 millioner beboere i Børkop og Bredsten puster tallene totalt op i det urealistiske


Stewerr

">!De bor i huler og slås hele dagen!<" - Shubidua


azader

Downtown Tokyo har intet på Downtown Vejle.


pinsekirken

Så kan jeg bedre forstå, der altid er trængsel over den bro.


sockdrawerpuppet

Det er derfor de vil bygge en bro til 😄


KindlySwordfish

Det nærmer sig brobygningshysteri


Decestor

Der er et stolt lille folk med hård hud på hænderne To meter brede og hår mellem tænderne


BalooDK

I folkemunde kalder de sig for danerne Når de går i gang, ryster selv amerikanerne


wasmic

Vejles indbyggere når man taler om en ny bred vejbro over Vejle Fjord: :D Vejles indbyggere når man taler om en ny, spinkel togbro over Vejle Fjord: \>:(


RHeegaard

Problemet for Vejlensere med togbroen er jo, at lyntog vil køre udenom Vejle, i stedet for at stoppe på Vejle Banegård, hvilket de gør i dag.


wasmic

Superlyntogene (InterCityLyn+) er allerede gennemkørende på Vejle Station i dag. Broen vil faktisk muliggøre flere tog der stopper i Vejle, og de eneste tog der kommer til at køre over broen er tog som alligevel ikke havde stoppet i Vejle. De almindelige InterCityLyn kommer til at fortsætte med at standse i Vejle. Desuden er det ikke det argument der blev fremlagt. De fleste argumenter mod broen har gået på at den ville forstyrre udsigten, og det med at togene så ville køre uden om Vejle (hvilket altså er en mistolkning) har typisk kun stået mellem linjerne. Det er vel kun en fordel at få ledt støjende, gennemkørende tog udenom byen, er det ikke?


drumigdaddy

Så vidt jeg har forstået vil togbroen betyde en rejsetidsbesparelse på otte minutter på en lyntogsrute mellem Aarhus og København. Det er simpelthen et alt, alt for dyrt projekt for den slags bagateller.


wasmic

8 minutter er absolut ikke en bagatel. Samfundsøkonomisk er projektet faktisk rentabelt. 8 minutter, for potentielt tusindvis af personer hver dag de næste 50-100 år er absolut ikke en bagatel, og ifølge trafikprognoser kan det få antallet af passagerer der vælger toget til at vokse ganske betragteligt. Der er jo også en grund til at man førte motorvejen over Vejle Fjord i stedet for udenom, ikke? Desuden, hvis timemodellen bliver fuldstændigt indført kan man afpasse mange andre togsystemer og buslinjer meget bedre end i dag, hvilket fører til enorme afledte besparelser. Men det kræver at man kommer ned på 1 time mellem hver af København, Odense, Aarhus og Aalborg. Højhastighedsbanen over Vestfyn giver faktisk en mindre tidsbesparelse end en Vejle Fjord-bro vil. Og igen, 8 minutter har altså en enorm betydning når det gælder om at få folk over i togene, væk fra vejen - hvilket også vil aflaste de fyldte motorveje i området. Timemodellen er én samlet vision, som kan give et massivt løft til dansk kollektiv transport - men hvis man ender med at sige "de sidste fem minutter er ligegyldige", så falder det hele sammen og så går man glip af de store operationelle besparelser.


OrganicBid

Ikke at forglemme at Vejle slipper for støj. Jeg er ærgerlig overfor Andkær Vig, Holstner Hage, Torntrines Hus og Daugård strand, for området omkring Vejle Fjord er skønt. Men det vil gavne både dem i Vejle og dem som slet ikke skal igennem Vejle at få den togbro. I øvrigt findes der et sjov tanke om, at højeste gennemsnitlige hastighed for bil på en strækning svarer til laveste hastighed for offentlig transport på samme strækning. For der findes grundlæggende ikke mennesker som kun kører tog, kun kører bil etc. Der findes mennesker som skal fra A til B. Så de 8 minutters besparelse bør, til dels, endda kunne mærkes på motorvejen forbi Vejle.


wasmic

Nu peger meget jo på at det bliver en tunnel alligevel, da den kun er lidt dyrere end en bro - men det har til gengæld ulempen at man ikke kan køre godstog igennem en tunnel uden at gøre den meget dyrere, så Vejle får stadig godstog ind gennem byen. De er dog ikke specielt hyppige, så måske har de det fint med det?


LatterligHoldning

"Danmark er en bestrålet ødemark. Inde i den ligger en by. Udenfor for grænsemurene, en ørken. Forbandet jord. Indenfor murene, en forbandet by der strækker sig fra Grenen til Padborg. Et ubrudt betonlandskab. 58,8 millioner mennesker lever i ruinerne af den gamle verden og den nyes megabygninger. Megablokke. Megamotorveje. Mega-Vejle."


Jottor

Jeg ville ønske jeg kunne opdutte dette litterære værk mere end en gang.


JimmiRustle

Jeg har dig, bro.


Fijure96

Og alligevel er deres fodboldhold ikke gode nok til Superligaen.


botlaunders

FAKTA


Atalant

Vejle er nu Danmarks største by.


BandOfBudgies

Jeg tror Vejle er Europas største by


From_A_Small_Town

Jeg ville næsten påstå, at det er *Verdens* største by


Atalant

Vejle har opslugt både Århus, Flensborg og Hamborg.


mortensalling

Det er nok fordi, de i stedet for kun at tælle det centrale Vejle med, også er kommet til at inkludere Skandinavien og Nordeuropa.


Dysp-_-

FAKTA


JimmiRustle

– Kommer fra Vejle.


Logical-Tension

Lige under 58,8 millioner indbyggere er alligevel imponerende for en dansk by. 58,8/5,8≈10 Så der bor simpelthen 10 gange så mange mennesker i Vejle sammenlignet med det samlede indbyggertal i Danmark i 2021 😂😂😂


MrPartyPancake

Det er en magisk by. Udefra er det små 58000, men indeni... Oh boy.


MrPartyPancake

Det er en magisk by. Udefra er det små 58000, men indeni... Oh boy.


Logical-Tension

Er det det der kaldes Vejle invisibility? 😂


OkPencil69

Det er jo mere end den danske befolking! Der kan man bare se :) man lærer noget nyt vær dag.


mrthomani

.... hvilket jo betyder at en stor del af Vejle åbenbart er en selvstændig stat. I øvrigt: *Hver dag.


OkPencil69

Oh mange tak 😅


Boz0r

Tænk bare


troelsy

Og Aalborg/Nørresundby kan undgå denne fine liste ved at Limfjorden er imellem. lol


PhysicalStuff

Eller også er der tale et østjysk lokalmedie.


troelsy

Det er meget specifikt. Hvertfald pro-Vejle.


Velaly

Ah min by ❤


KasperVegas

Vejle Walled City.


Intelligent_Hold_465

Dam vidste ikke der var en metropol i nærheden. Så må Fredericia og Kolding være forstæderne


King_Kreo

Det kan man da kalde, at fejle .... med Vejle! badabing ........ øøhh nåh ja .... jeg krutter videre med mit arbejde


Lumberfox

Det var da alligevel en sjat


cimmic

Ej stop, nu sprøjter jeg mælk ud af næsen🤣


morf11r

Det er simpelthen det mest humoristiske indlæg på redditten i dag


TheFogOfVAR

Slåfejl, amirite 😂😂😂


parisismyfriend

ROFLMAO 😂😂😂😂😂😂😂 😂 😂 😂 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣👏👏👏👏👏👏👏👏


TheOhNoNotAgain

Danska siffror är svåra. Så är det bara.


mgarde

Så du siger, at det formentligt er en svensker der har skrevet artiklen?


Abject-Rock-9403

Hahahaha!!! 😂 😂 😂 🤣 Elsker det, perfekt kommentar! 😁 👍 👍


anaesthaesia

Psst. Halvfjerds!! Buuuuu! 👻


TheOhNoNotAgain

Fems!


ZugzwangDK

Helfems?


papajodel

😂😂


AudaciousSam

I kommunen bor der vidst tæt på 100k?


Rababaja

Hvert hus i Vejle er fyldt som en klovnebil. Shh. ikke fortælle nabolandene denne hemmelighed.


Johnlongjohnsonman

Åhnej de har opdaget vores jyske kloningsfabrik.


Professional-Pen8880

Er det værre end ikke at magte nutids r?


nimbusnorton

Vejle er jo også kendt som europas metropol / hovedstad


jaksekobben

Hold da op Vejle udgør efterhånden en ret stor procentdel af den danske befolkning !!!


Cryingwaffle91

Ca. 1009% af Danmarks befolkning. Det er sgu ret godt gået.